2022-01-13 13:18:38• hírek • közlemény

Állásbörzét szerveznek Szatmárnémetiben

A Szatmárnémeti Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara, együttműködve a Szatmárnémeti Kisiparosok Kamarája Egyesülettel, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával valamint a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség támogatásával, első ízben szervezi meg azt a határon átnyúló állásbörzét, mely a ROHU370 ENCOCH - a kamarák és más munkaerő-piaci szereplők közötti együttműködés elősegítése, a határ menti régió munkaerő-foglalkoztatottságának támogatása Szatmár és Szabolcs Szatmár-Bereg megyében - projekt keretében valósul meg.

 

A projekt az INTERREG V-A Románia-Magyarország együttműködési program keretében valósul meg, az Európai Unio támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alapon (ERFA) keresztül, kiegészülve a programban részt vevő két tagállam, Románia és Magyarország nemzeti társfinanszírozásával. A projekt célja a határ menti régió munkaerő foglalkoztatottságának támogatása, a projektben résztvevő partnerkamarák között meglévő szakmai kapcsolat erősítése valamint a kamarák és az egyéb munkaerő-piaci szereplők közötti együttműködés elősegítése.


Az állásbörze célja minél operatívabban és eredményesebben összekapcsolni a munkaerőpiaci keresletet a kínálattal, hogy a munkaadó minél gyorsabban és egyszerűbben megtalálja a megfelelő alkalmazottat, illetve a munkakereső sikeresen megtalálja a számára ideális munkahelyet. Egyúttal bemutatásra kerülnek az álláskeresési módszerek és technikák, a potenciális munkavállalók személyiségének értékelése, valamint az álláskereslet és a kínálat optimális összeegyeztethetőségének meghatározása.


Az állásbörze időpontja: 2022. január 22-23. (10:30-18:30)

Helyszín: Aushopping bevásárlóközpont, CinemaOne Laserplex előtti galéria, Szatmárnémeti


Jelentkezni lehet a 0720534997-es telefonszámon vagy a cameradecomert.satumare@yahoo.com e-mail címen, ahol bővebb tájékoztatást is kérhetnek a projektről.


Az Interreg V-A Románia-Magyarország Program célja olyan román-magyar projektek finanszírozása, amelyek közös, innovatív kezdeményezésekkel kívánnak megoldást találni a határmenti térség kihívásaira, igényeire, így hozzájárulva a támogatott régió fenntartható fejlődéséhez. A Program összköltségvetése hozzávetőlegesen 232 millió euró, melyből 189 millió euró az Európai Regionális Fejlesztési Alap által nyújtott vissza nem térítendő támogatás. Ebből a költségvetésből a román-magyar határmenti régió pályázói igényelhetnek finanszírozást, így a román oldalon Arad, Bihar, Szatmár és Temes megye, a magyar oldalon pedig Békés, Hajdú-Bihar, Csongrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye alkotja a támogatásra jogosult területet.


A sajtóközlemény nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: